אחסון אתרים בישראל – חשיבותו של אחסון איכותי והשפעתו על SEO

אחסון אתרים, לעיתים נקרא גם "אירוח אתרים", הנו שירות המוענק על ידי חברות או ספקים שונים בתחום. עיקר השירות הנו למעשה אספקת שרת (או מספר שרתים) המאחסן את האתר (או מארח אותו).

השרת אמנם נראה קצת שונה מהמחשב שאנו רגילים אליו, אך מדובר רק במעטפת החיצונית (המארז). בפועל, מדובר במחשב לכל דבר, בעל יחידות עיבוד (מעבדים), זיכרון פנימי (RAM), כונן לאחסון נתונים, וכדומה. מה שהופך את המחשב הזה לשרת הוא תפקידו: לאחסן אתר (או כל שירות שייעודו להיות זמין דרך רשת), ולנהל את התקשורת היוצאת והנכנסת בין אותו אתר לבין הלקוחות – הגולשים ברשת האינטרנט.

אם נסתכל על שירות אחסון אתרים כמוצר, הרי שאיכותו של כל מוצר נקבעת בחלקה העיקרי על ידי ספק השירות. ניתן להשוות אחסון אתרים לשירות מלונאות: אם המלון והאירוח אינם איכותיים מספיק, החופשה שלנו (או הנסיעה לצורכי עסקים) תתקלקל, לפחות בכל הנוגע לשהייה וללינה. אלה ישפיעו על תפקודנו במהלך היום (והלילה).

בדומה לכך, ספק אירוח האתרים שנבחר ישפיע בכל הרבדים על הרמה ועל האיכות של פעולתו של האתר שלנו, ואלה ישפיעו על הצלחתו, על תפקודו ועל יחסם של הגולשים ושל מנועי החיפוש אליו.

מכאן, שחשיבות הבחירה מי יהיה ספק אחסון האתרים שלנו הנה בעלת חשיבות עליונה, ועל אחת כמה וכמה בישראל.

החשיבות של אחסון אתרים איכותי לקידום אורגני (SEO)

לשירות המארח את האתר שלנו ישנה השפעה בלתי מבוטלת על קידומו של האתר מבחינת דירוגו במנועי החיפוש השונים (גוגל בראשם). אחסון אתרים איכותי יספק לנו את הגורמים הבאים, אשר יכתיבו את דירוגו ואת הצלחתו של האתר:

1. מהירות טעינה גבוהה

מהירות טעינתו של האתר היא פונקציה ישירה של השרת המאחסן אותו. ככל ששירות האחסון איכותי יותר, כך הוא יספק שרת שביכולתו לפעול באופן מהיר וחלק יותר. במילים אחרות – אחסון מהיר.

אחסון מהיר יתבטא ב:

* משאבי חומרה שיכולים לעמוד בעומס המתקבל על השרת, הן מעצם פעולתו והן מתעבורת הנתונים והגולשים הנכנסים אליו.

* חומרה עדכנית מהדורות האחרונים, וצפי לשדרוג החומרה אחת לתקופה.

* מערכות תומכות במהירות טעינה גבוהה, כמו שרתי CDN ומערכות לניהול מטמון מתקדם.

* התאמת השרת לפלטפורמה הספציפית באמצעותה בנוי ורץ האתר, אם ישנה כזו (פלאגינים, מערכת הפעלה, רכיבים שונים).

למה זה חשוב?

דירוג במנועי החיפוש: אין זה סוד שאחד מהמשתנים באלגוריתם הדירוג של מנועי החיפוש הוא כמה מהר נטענים עמודי האתרים. למעשה, גוגל הכריזה על כך עוד בשנת 2010, כשהמושג "אינטרנט מהיר" היה מה שהיום נחשיב לאטיות מזעזעת. ניתן גם להבין מדוע – גם מנועי חיפוש הם מוצר, וכדי להצליח, הם צריכים לספק למשתמשים בהם את הטוב ביותר. במקרה של מנועי החיפוש, אתרים מהירים הם חלק מ"הטוב ביותר".

כפועל יוצא מכך, ככל שהאתר ייטען מהר יותר ויפעל באופן חלק יותר, כך הדירוג שלו יעלה בתוצאות של גוגל ושל שאר מנועי החיפוש.

אף אחד ממנועי החיפוש אינו חושף עד כמה המהירות משפיעה על דירוגם של האתרים, אך סביר להניח שבימינו, בהם הורגלנו למהירות טכנולוגית בכל היבט בחיינו, ההשפעה שלה גבוהה. סביר להניח בנוסף שהשפעה זו רק הולכת וגובהת.

מה שמביא אותנו לגורם הבא המושפע ישירות ממהירות האתר:

חוויית המשתמש: ישנם אינספור מבדקים בנושא השפעת מהירות הטעינה של דפי אתר לחוויית המשתמש של הגולשים בו, כאשר כולם ללא יוצא מהכלל (ובכל תקופת זמן) מצביעים על אותה התוצאה – ככל שמהירות האתר גבוהה יותר, כך הגולשים בו מרוצים יותר. ככל שהמשתמשים באתר מרוצים יותר, כך הם מבלים בו יותר זמן וחוזרים אליו יותר פעמים.

כאשר מדובר באתרים אטיים, ההפך הוא הנכון – אתר שנטען לאט יגרום לגולשים לנטוש אותו תוך שנות ספורות, לעיתים אפילו לפני שעמוד אחד נטען.

מהו אתר אטי? אתר אשר מהירות הטעינה שלו גבוהה מ-3 שניות נחשב בימינו לאתר אטי.

חווית משתמש גם היא משפיעה על דירוגו של האתר במנועי החיפוש, שכן, עוד משתנה באלגוריתם הדירוג של מנועי החיפוש הנו תעבורת הגולשים הנכנסת לאתר. תעבורה גבוהה תסייע לאתר להופיע בתוצאות שבעמודים הראשונים, מה שייצור יותר חשיפה ויותר תעבורה – וכן הלאה.

2. זמינות (Uptime)

מן הסתם, אם השרת הוא המנהל את התקשורת בין האתר לבין הגולשים, הרי שזמינות השרת גם היא בעלת חשיבות מכרעת ל-SEO.

כמובן מאליו, שרת אשר איננו זמין לא יאפשר לגולשים לנהל אינטראקציה עם האתר, וכתוצאה מכך האתר יפסיד לקוחות ומשתמשים. התעבורה שלו תרד, ואיתה גם דירוגו במנועי החיפוש.

וזאת לא הבעיה היחידה. מנועי החיפוש שולחים זחלנים (crawlers) – בוטים שניגשים לאתרי האינטרנט על מנת לזהות ולרשום את תוכנם (Indexing). אם האתר איננו זמין, הזחלנים "מדווחים" על כך למנוע החיפוש. כל עוד האתר איננו זמין, דירוגו ירד, ולאחר מספר ימים הוא יוסר לחלוטין ממנוע החיפוש.

מסיבה זו, ספקי אחסון אתרים איכותיים יכללו בהסכמי ה-SLA שלהם זמינות שרתים של מינימום 99.9%. המשמעות – בכל מצב, השרת יחזור לפעילות שוטפת תוך 0.1% מהזמן המוגדר.

3. תמיכה טכנית מקצועית

אם יש תקלה, בעיה, או חדירה לשרת, הוא לא יוכל לתפקד – לפחות לא כראוי. וכמו שראינו קודם, שרת לא מתפקד משמעו אתר לא נגיש, כלומר, ירידה בדירוג ובכמות התעבורה הנכנסת.

קו ההגנה הראשון (והעיקרי) כנגד מצבים כאלה הנו צוות התמיכה הטכנית של ספק השירות.

ספק אירוח אתרים איכותי יספק תמיכה טכנית מקצועית אשר נציגיה הם בעלי ידע, ניסיון והסמכות רלוונטיים בתחום אירוח האתרים והשרתים. הם יוכלו להתמודד באופן מהיר ויעיל יותר עם כל תקלה, ולהחזיר את השרת לתפקוד תקין.

אם נרצה לבצע שינוי כלשהו בשרת (או באתר עצמו), נוכל להתייעץ עם נציגי התמיכה הטכנית כדי שהשינוי יתבצע באופן תקין ולא יזיק לשרת או לאתר באיזה שהוא אופן.

כלומר, מקצועיות התמיכה הטכנית גם היא בעלת השפעה בלתי מבוטלת על תחום ה-SEO של האתר שלנו ועל הצלחתו – גם אם לא באופן ישיר כמו אחסון מהיר וזמינות.

שרת וירטואלי – פתרון אירוח אתרים מתקדם

מהו שרת וירטואלי?

זוכרים שהגדרנו קודם מהו שרת? שרת וירטואלי, או VPS (ר"ת Virtual Private Server) הנו מכונה וירטואלית – הדמיה של מחשב, המוגדר לתפקד כשרת. קיומם של שרתים וירטואליים אפשרי בזכות טכנולוגיית וירטואליזציה, אשר באמצעותה ניתן ליצור הדמיות של מערכות מחשוב שונות – מחשבים, רשתות, פלטפורמות, כונני אחסון וכדומה.

השרת הוירטואלי, בדומה למכונות וירטואליות אחרות, משתמש בתוכנת hypervisor, ש"מקצה" לו נתוני חומרה מדומים, המתקבלים מהשרת הפיזי המארח אותו.

למי שמכיר קצת מושגים מעולם אירוח האתרים, ייתכן שהתצורה בה מתקיימים כמה שרתים וירטואליים על שרת פיזי אחד תזכיר אחסון שיתופי, בו שרת משותף  מאחסן כמה אתרים במקביל.

עם זאת, בין השניים ישנו שוני מהותי, ולאחסון VPS ישנם כמה יתרונות ברורים על פני אחסון שיתופי:

* באחסון שיתופי, כל האתרים המתארחים על השרת חולקים באותה כמות מוגבלת של משאבים. אם אתר אחד צורך כמות גבוהה במיוחד, יתכן שלאחרים לא יישאר מספיק כדי לתפקד כראוי.

באחסון VPS, כמות המשאבים של כל VPS מוגדרת מראש, וכל שרת מקבל את מה שהובטח לו, ללא קשר לכמה משאבים האחרים צורכים – ההגדרה היא קבועה ומוחלטת, ומיושמת על ידי ה-hypervisor.

* בידוד מלא (כמעט) של השרתים: השרתים הוירטואליים מתארחים על השרת הפיזי כמכונות וירטואליות. משמע, הם מהווים סימולציות של מחשבים נפרדים, וכל VPS מבודד באופן כמעט מלא מהשרתים הוירטואליים האחרים. זאת בניגוד לאתרים המתארחים על שרת משותף, אשר אינם מבודדים אחד מהשני ופועלים בדומה לתוכנות על מחשב אחד.

ההבדל מהווה יתרון אבטחתי ברור. במקרה של אחסון משותף, ברגע שאתר אחד נפרץ, ניתן להגיע לשרת ומהשרת לאתרים האחרים – כמו לקבצים בכונן האחסון. לעומת זאת, באחסון VPS, מאוד קשה להגיע לשרתים וירטואליים השוכנים על אותו שרת גם אם אחד מהם נפרץ, כמו גם לשרת הפיזי עצמו.

* אין זה ממש הבדל, אך ניתן, באופן פוטנציאלי, להשתמש בשרת וירטואלי כשרת שיתופי. למעשה, ניתן להשתמש בשרת וירטואליים כמעט להכל – אחסון אתרים ויישומי רשת, גיבוי, העתקים של המערכת שלנו, מערכת לניסויים ובדיקות שונות ואף מערכת נפרדת לגמרי.

מתי כדאי לשדרג ל-VPS?

לשרתים וירטואליים יתרונות רבים, הכוללים גמישות ומדרגיות, אבטחה מוגברת ויכולת להתמודד עם אתרים ויישומים "כבדים". חבילת יתרונות זו, כפי שבוודאי הבנתם, מגיעה עם מחיר גבוה מכמה סוגי אחסון אתרים אחרים. עם זאת, היא חוסכת למשתמשים את הצורך ברכישת ואחזקת שרת פיזי רגיל, ומקנה להם מערכת מחשוב בעלת יכולת התמודדות עם עומס הנגישה דרך רשת האינטרנט בה הם יכולים לעשות כרצונם.

בהתאם, שרת וירטואלי יתאים ללא מעט סוגי לקוחות, לדוגמה:

* בעלי עסקים המעוניינים לשפר את ביצועי האתר שלהם ולהבטיח זמינות גבוהה

* בעלי אתרים "קטנים" שרוצים להרחיב את פעילותם ואת פעילות האתר

* מי שתחום הפעילות של האתר שלו משתנה, וצריך לשנות את יכולת השרת בהתאם (הוספת/הפחתת משאבים בהתאם לפעילות)

* בעלי אתרים המחזיקים במידע רגיש (סיסמאות, פרטי זיהוי, אמצעי תשלום) וזקוקים לאבטחה מוגברת

…ועוד. שרתי VPS מתאימים למגוון רחב מאוד של תחומים, מאירוח אתרים ועד פיתוח וגיבויים.

איך לבחור ספק אירוח אתרים?

כפי שניתן להבין עד כה, הבחירה בספק הנכון תבטיח כי האתר שלנו יאוחסן על שרת שיספק פעולה חלקה ומהירה, ויענה על הצרכים שלנו כלקוחות ועל צרכי האתר עצמו. אך מלבד אחסון מהיר וחומרה עדכנית, זמינות ושירות לקוחות, ישנם עוד כמה קריטריונים שכדאי שנבדוק לפני שנבחר בספק שיאחסן את האתר שלנו:

תמיכה מקומית: יהיה לנו הרבה יותר קל ויעיל להתנהל עם ספק השירות ועם נציגיו בשפה העברית. גם עם רמת אנגלית מעולה, ישנם מושגים טכניים שונים שלא תמיד נבין או נדע אם אנחנו לא באים מעולם הרשתות והשרתים, כך שכדאי שנוודא כי החברה אכן מספקת תמיכה בעברית.

אך תמיכה מקומית איננה מתבטאת רק בשפה, אלא גם בהיכרותו של הספק עם הלך השוק ועם התקנים והנהלים בישראל, עם הטכנולוגיה המקומית וכו’. הכרות זו, לבסוף, תקל עלינו את הפעילות בכל הנוגע לאחסון האתר שלנו.

אבטחת מידע: לא משנה מהי מטרתו של האתר שלנו והאם הוא עוסק בנתונים רגישים או לא, אבטחה צריכה להיות אחת מהעדיפויות העליונות של כל בעל אתר. ישראל מאז ומעולם חוותה כמות גבוהה של מתקפות סייבר מבפנים ומבחוץ, כמות שעלתה בצורה משמעותית מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל".

ספק איכותי יישם אמצעי אבטחה מתקדמים על התשתיות ועל השרתים שהוא מספק, וידאג לעדכנם לעיתים תכופות.

אבטחת מידע וסייבר, בדומה לתמיכה טכנית, איננה נסמכת רק על עובי וכוח השריון, אלא גם על מהירות ויעילות התגובה במקרה של חדירה דרך אמצעי האבטחה שיושמו על ידי ספק השירות.

כבונוס, בדקו שלספק ישנה תוכנית התאוששות מאסון, ושהוא עומד בתקני אבטחת מידע מחמירים, כמו ISO27001.

תשתיות מתקדמות: תנו עדיפות לספק המשתמש בתשתיות מתקדמות יותר, הן מבחינת החומרה והתוכנה והן מבחינת רוחב פס, חוות שרתים ועבודה עם חברות מוכרות בתחום.

Jetserver – מובילים את תחום אחסון האתרים בישראל

חברת Jetserver היא בין החברות הוותיקות ביותר בישראל לאחסון אתרים, מה שמקנה לה ניסיון וידע רב בתחום הן בישראל והן בעולם. Jetserver נחשבת לאחת החברות האמינות בשוק אירוח האתרים והשרתים בישראל כיום, כפי שיעידו אינספור הביקורות של לקוחותיה.

החברה מספקת שירותי אחסון מתקדמים ממגוון סוגים, ביניהם שרתים וירטואליים מתקדמים הפועלים מתוך חוות השרתים שלה, הפרושות בישראל ובמקומות מפתח ברחבי העולם. במסגרת שירותיה, Jetserver שמה דגש על זמינות השרתים (99.95% זמינות – מעל הממוצע הקיים), על אבטחה מתקדמת ומקיפה, ועל תמיכה אישית ברמה הגבוהה ביותר ללקוחותיה.

לסיכום

לבסוף, בין הבחירות הרבות שישפיעו על הצלחת האתר שלנו, הבחירה בחברת אחסון האתרים הנכונה היא בין המשפיעות ביותר. החברה (או הספק) בה נבחר ואופי ואיכות השירות והשרתים שלה יבואו לידי ביטוי ברמות האבטחה והמהירות של השרת שבו נשתמש, כמו גם ברמת שירות הלקוחות והזמינות של השרתים. אלה, בשורה התחתונה, יקבעו האם האתר שלנו יקודם במנועי החיפוש ויעודד משתמשים לחזור אליו ולהשתמש בשירותנו, או לא.

שרתי VPS מחזיקים במגוון יתרונות כמו אבטחה מוגברת, גמישות, מדרגיות וביצועים שיתאימו לכל דרישה, מתונה או תובענית ככל שתהיה. שילוב יתרונות אלה עם שירות אחסון אתרים איכותי יצור מעגל שמגביר את היתרונות הנובעים משניהם, ובסופו של דבר, התוצאה תהיה ביצועים מעולים, חוויית משתמש איכותית וקידום במנועי החיפוש, שיתרמו להצלחת האתר ולהצלחת העסק שלנו.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך